Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Más nyelvek képes leírás - Nyelvtanulás.tlap.hu
részletek »

Más nyelvek - Nyelvtanulás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nyelvtanulas.tlap.hu » Más nyelvek
Keresés
Találatok száma - 6 db
A japán nyelvről

A japán nyelvről

A japán nyelv a Kelet-ázsiai régió egyik legfontosabb nyelve. A világon a hatodik legelterjedtebb nyelv, melyet mintegy 130 millió ember beszél anyanyelveként. Japán egyrészt rendkívül gazdag régi kultúrával, mélyen gyökerező, ugyanakkor máig ható hagyományokkal rendelkező ország, másrészt korunk világgazdaságának egyik legfontosabb tényezője: a japán gazdaság a világ egyik legnagyobb és legfejlettebb gazdasága. Így a japán nyelvismeret nem csupán a sokszínű japán kultúra megismeréséhez és megértéséhez segíthet hozzá, hanem évtizedek óta rendkívül jól hasznosítható a gazdasági életben is.

Eszperantó nyelvtanfolyam - Soter Nyelviskola

Eszperantó nyelvtanfolyam - Soter Nyelviskola

Szeretnél eszperantóul gondolkodni és beszélni? Gyere el hozzánk Budapest szívébe! Ötszintes épületünk Budapest szívében, a Blaha Lujza tér közvetlen közelében helyezkedik el. Jól megközelíthető az M2 metróval, a 7-es, 7A, 173-as, 78-as autóbuszokkal, valamint a 4-es, 6-os, 28-as és 37-es villamosokkal. 1072 Budapest, Nagy Diófa utca 11. Az eszperantó nemzetektől független, mindenki számára egyenjogú nyelvhasználatot biztosító, élő, mesterséges eredetű, semleges nemzetközi segédnyelv. További információkért, és csoport indulásokért keresd kolléganőnket vagy kattints a csoport indulások gombra!

Franciatanárok.hu

Franciatanárok.hu

Magyarországon oktatást vállaló franciatanárok hirdetéseit tartalmazó oldal. Számos szempont (település, tanított szint, életkor, stb.) szerint lehet szűrni a francia nyelvtanárok listáját, ami segíti a megfelelő tanár gyors megtalálását. Nemcsak keresni, hanem értékelni is lehet a tanárokat. Az oldalra bárki küldhet be francia oktatási anyagokat, illetve francia oktatással kapcsolatos linkeket. A site-on a franciaérettségi írásbeli feladatok, illetve hanganyagok is megtalálhatók 2005-től kezdődően.

Miért éppen holland?

Miért éppen holland?

Noha világszerte 25 milliónyi embernek anyanyelve, a holland mégis 'kis nyelv'. A Hollandok és Flamandok ennek tudatában vannak, így mivel kimondottan híresek kereskedelmi és szolgáltatási érzékükről már évszázadok óta igyekeznek idegen nyelveket beszélni, hogy üzlettársaikkal azoknak nyelvén tárgyalhassanak és egyezkedhessenek. Így a világ leggazdagabb és legsikeresebb országai közé tartoznak. Mindenki legyen büszke az anyanyelvére, hiszen sem a magyar, sem a holland nyelv nem igazán kicsi: Európában az első tízhez tartoznak, a világ 1500 nyelve között pedig az első harminchoz. Ám nagyon rövidlátóak lennénk, ha elvárnánk, sőt követelnénk, hogy az üzlettársunk - akitől érdemi gazdasági előnyöket várunk - a mi nyelvűnken beszéljen. Ha már saját érdekünk, hogy üzletet kössünk, akkor nekünk kötelezettségünk, hogy a partner nyelvén beszéljünk.

Nyelvtanulás at interneten - Spanyol

Nyelvtanulás at interneten - Spanyol

Hogyan használható az internet a nyelvtanulás­ban? Például a spanyol nyelv tanulásában? Főleg kiegészítő­ként, hiszen a leglelkesebb autodidakta is könnyebben boldogul, ha van legalább egy jó nyelvkönyve és szótára. Ugyanakkor kár lenne figyelmen kívül hagyni, hogy számos hasznos segédeszköz található a világhálón. Ha egy-két hetes spanyolországi (esetleg dél-amerikai) nyaralás­hoz szeretnénk az alapokat felszedni, a legfontosabb szavakat, kifejezéseket az internet­ről is össze­szedhetjük, a kiejtést meghallgathatjuk online.

Szerb és horvát Szegeden

Szerb és horvát Szegeden

Ha érdekli a szerb és a horvát nyelv, szeretne szerbül vagy horvátul tanulni, esetleg nyelvvizsgázni, akkor a honlapom Önnek szól. A szerb, bár kicsi nyelv, hasznos lehet az ismerete. Több munkahelyen (pl. diplomácia, vámügynökség, külkereskedelem) nagy előnnyel jár a szerb nyelv ismerete

Tuti menü