Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tanácsok a nyelvtanuláshoz képes leírás - Nyelvtanulás.tlap.hu
részletek »

Tanácsok a nyelvtanuláshoz - Nyelvtanulás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nyelvtanulas.tlap.hu » Tanácsok a nyelvtanuláshoz
Keresés
Találatok száma - 10 db
A hatékony nyelvtanulás titkai

A hatékony nyelvtanulás titkai

Mit kell tudnod A hatékony nyelvtanulás titkairól? Mindenekelőtt azt, hogy ez az 5 napos e-mail tréning a kulcsa a sikeres nyelvvizsgádnak. A program elvégzése után a nyelvtanulás mesterévé válhatsz. Könnyűszerrel elsajátítod majd az idegen nyelveket. Nem fog problémát okozni sem az írásbeli, sem a szóbeli kommunikáció a tanult nyelven. A program teljesen online, vagyis az otthonod kényelméből sajátíthatod el az értékes tudást. A tréning egyes anyagrészeit 5 napon keresztül küldjük e-mail postafiókodra. Az egyes anyagrészekhez egy weboldalon jutsz majd hozzá, amelyhez az elérési linket az e-mailcímedre küldjük.

A karrier kulcsa a nyelv

A karrier kulcsa a nyelv

Van egy mondás: ahány nyelvet tudsz, annyi ember vagy. A magyarok nyelvtudása nem kielégítő, ennek oka nemcsak az oktatási rendszerben keresendő, hanem a nyelvünk elszigeteltségében is. A munkaadók azonban ezzel nem foglalkoznak: a legtöbb állásajánlatok szövegében szerepel az az igényük, hogy a leendő munkatárs beszéljen valamilyen idegen nyelven. Egyre gyakoribb az is, hogy a világnyelvek mellé egy 'egzotikus nyelv' ismeretét is elvárják.

Az önbecsülés fontossága a nyelvtanulás során

Az önbecsülés fontossága a nyelvtanulás során

A tanulási folyamat első és legfontosabb lépése az önbecsülés és a magabiztosság növelése. Amikor egy kisgyermek az anyanyelvét tanulja, a szülei szerető, segítő hozzáállása, támogatása, folyamatos dicsérete segíti őt az egészséges nyelvi önbizalom kialakításában, így a gyermek egyre magabiztosabb lesz a nyelv használatában. Az idegen nyelv tanulásánál (bármilyen más tantárgyról beszélhetnék) azonban valahogyan ez már nem működik. Ciki hibázni, mert kinevetnek a társaim, vagy a tanárom. Nem beszélve arról, hogy kultúránkban magabiztosnak lenni szinte illetlenségnek számít.

Hogyan tanuljunk nyelveket?

Hogyan tanuljunk nyelveket?

A fenti kérdésre már gyerekkorom óta keresem a választ, és bár 14 nyelv tanulása során sok mindet sikerült összegyűjtenem és kipróbálnom, még mind a mai napig ér meglepetés. Gyakorlatilag minden kezdeti hiedelmem a nyelvtanulással kapcsolatban gyermekkorom óta összedőlt. Eleinte - úgy másodikos koromban, amikor az iskolában annak az országnak a hivatalos nyelvét, akarták a fejembe önteni, ahol családommal éltünk, vagyis a románt -, azt gondoltam, hogy nyelvet elsajátítani úgy lehet, hogy a nyelvtani szabályokat és a szavakat - azt a sok-sok hangyát -, egy-egy olvasmány végéről szóról szóra be kell tanulnom. Ez borzasztóan elrettentett a nyelvtanulástól. De visszagondolva szerencsére ez egyáltalán nem így történt. A nyelvet összeszedtem, mert sokszor kerültem vele kapcsolatba. Rám ragadt, és még mindig ragad, ha figyelek. Aztán persze volt olyan nyelv, mely nem ragadhatott rám, mert a környezetemben nem beszélték, ilyen volt a német.

Kreatív angol nyelvtanulás

Kreatív angol nyelvtanulás

Bizonytalan vagy az angol tanulással kapcsolatban? Rettegsz a nyelvvizsgától? Legyél akár kezdő nyelvtanuló, vagy felsőfokra készülő nyelvvizsgázó folyamatosan frissülő, hasznos tartalmakkal várunk az oldalunkon. AngolNyelvtanulás blogunkat azért hoztuk létre, hogy az olyan módszertani tudást, amit évtizedek alatt szereztünk meg, átadhassuk mindazoknak, akik botladoznak a nyelvtanulás rögös útján. Legyél akár kezdő nyelvtanuló, vagy felsőfokra készülő nyelvvizsgázó, nálunk minden fontos információt megtalálsz, sőt még extra tippeket is!

Milyen angol nyelvtanfolyamot válasszak?

Milyen angol nyelvtanfolyamot válasszak?

Ha céljaid vannak az angol nyelvvel, és szeretnéd megtalálni a legjobb angol nyelvtanfolyamot, akkor jó helyen jársz. Angol nyelvtanfolyam ajánlónk segítségével megtalálhatod a számodra leghatékonyabb angol nyelvtanfolyamot Budapesten! Oldalunkon tanfolyamtípus szerint kategorizálva olvashatsz részletes tájékoztatót a különböző angol nyelvtanfolyamokról, megkönnyítve ezzel a választást. A következő angol nyelvtanfolyam típusokról találsz leírást nálunk: on-line angol oktatás, intenzív nyári angol tanfolyam, üzleti angol tanfolyam, angol tanulás óvodáskorban, kisgyermekkorban, illetve iskoláskorban, angol nyelvtanfolyamok testreszabva.

Nyelvtanulás és utazás info blog

Nyelvtanulás és utazás info blog

Blogomban külföldi nyelvtanulással és utazással kapcsolatos hasznos és érdekes írásokat teszek közzé. Legyen szó helyszínekről, iskolákról, a nyelvi utazással kapcsolatos hasznos tudnivalókról érdemes olvasgatni. Talász itt kulturális bejegyzéseket, iskolainformációkat, hosszabb külföldi utazással kapcsolatos tudnivalókat, helyi bennfentes tippeket és érdekességeket. Ezen kívül turisztikai szempontból is igyekszem bemutatni azokat a helyeket, ahol az adott ország nyelvét nyelviskolában tanulhatod. Találhatsz bejegyzést külföldi nyelvtanulás sajátosságairől, tippeket a tanuláshoz, fejlődéshez.

Ráébredtek a diákok a nyelvtanulás fontosságára

Ráébredtek a diákok a nyelvtanulás fontosságára

Az a néhány héttel ezelőtt napvilágot látott hír, miszerint a felsőoktatásban tanulók kb. egyharmada nyelvvizsga hiányában nem kap diplomát, ismételten rávilágított arra, hogy a magyar fiatalok nyelvismerete nem csak az európai nyelvpolitikai alapelveknek nem felel meg, de a használható tudástól is gyakran elmarad.

Tanácsok a holland nyelvtanuláshoz

Tanácsok a holland nyelvtanuláshoz

Ez nem egy jólösszeszedett holland nyelvlecke, vagy holland nyelvtanfolyam, inkább egy kis segédlet a holland nyelvtanulásához. A nyelvtanulás során felmerülő gyakoribb problémák feldolgozásához. A lentebb a Nyelvtan részben elkészített fordításaim, igyekeznek a teljes holland nyelvtant átölelni, de mind a legtöbb ilyen nyelvtannal foglalkozó oldal, elég száraz és néha fárssztó lehet az olvasása is. Itt gyorsan megjegyzem, informatikus vagyok, nem biztos hogy ez így logikus, sőt érdemes mindegyik 'fejezetet' gyakran meglátogatni, bármikor kibővíthetem ha valamiről úgy gondolom hogy az pedig oda tartozik. Csak hogy könnyebb legyen követni, az egyes linkek mögött a dátum az utolsó módosítás dátuma. Többek kérésének eleget téve, mostantól a legfrissebben szerkesztett oldalakat mindig a lista tetején fognak megjelenni.

Hirdetés
Tanácsok a nyelvvizsgához

Tanácsok a nyelvvizsgához

Megeshet, hogy egy olyan témához érkeztek, amiben nem érzed magad otthon...Ekkor sem kell azonban kétségbeesned, hisz kifejezéslistánkban biztosan találsz néhány 'mentő kifejezést', csattogtasd el ezeket. A vizsgáztatók valószínűleg majd átalakítják a kérdést vagy próbálják más irányba terelni a beszélgetést hisz az ő érdekük is, hogy le tudják pontozni a tudásodat...

Tuti menü